fredag den 13. juni 2014

Hyldeblomstmarinerede jordbær med vaniljeis og marcipankiks



Når solen bager og grillen kører en sommeraften i godt selskab vil man ikke tilbringe en masse tid i køkkenet. Denne dessert er nem og lækker og kræver kun en lille indsats, samtidig med den smager af sol og sommer- og en portion mere:)

En nem og sommerlig dessert, med de allerbedste elementer for sommeren: hyldeblomst, jordbær, is og grill.
Den tager ingen tid at lave, men jordbærrene skal lige have lov at stå lidt tid og soppe i den gode saft.
Marcipankiksene er faktisk bare ren, rå marcipan, der fik en tur på grillen. Så bliver de sprøde, seje og ret nøddeagtige i smagen. De klistrer en del på grillen, men lad dem ligge et par minutter, så slipper de og bliver pænt gyldne. Jeg ar lige ved at miste tålmodigheden, men det går fint selvom de skal have længere end man tror.

Hyldeblomstmarinerede jordbær med vaniljeis og marcipan (5 pers)
1 bakke jordbær
1-1½ dl. koncentreret hyldeblomstsaft
1 tsk. vaniljepulver
5 kugler god vaniljeis
125 g. marcipan
lidt revet limeskal

Rens jordbærrene og skær dem i små stykker.
Vend dem sammen med hyldeblomstsaft og vaniljepulver- saften skal kun lige dække.
Dæk dem til og stil på køl ind til servering, gerne et par timer.
Rul marcipanen ud til ca. ½ cm. tykkelse og udstik cirkler eller små hjerter.
Grill dem et par minutter på hver side på den varme grill.
Kom jordbærrene i små glas sammen med lidt af saften. Kom en kugle vaniljeis i hvert glas.
Riv lidt limeskal fint og drys over isen. Server straks med marcipankiksen til.

Ingen kommentarer: