torsdag den 14. marts 2013

Vaniljesnurrer med marcipanremonce

 Lige for tiden er jeg ekstra forelsket i vanilje, der bare smager og dufter så frygteligt skønt:)
Derfor ble det også til en omgang vaniljesnurrer, da jeg havde besøg  CupcakeMafiaen den anden aften til lidt kage og kaffe-hygge.
Opskriften på dejen er fra Louises blog, men jeg undlod kardemomme. Den bliver utroligt lækker og blød, men den er meget elastisk og lidt svær at rulle ud. Det gør nu ikke noget, når man får så lækkert et resultat:) Hos Louise kan man også se en ganske fin guide til hvordan man får dem foldet rigtigt. Nogle af mine blev ganske kønne, andre noget værre rod, men de smagte skønt!
Snurrerene er bedst, når de stadig er lune, men de kan nu også nok spises kolde. De er perfekte til en luksus-morgenmad eller brunch, for de smager en smule af sødt og lækkert winerbrød.
 
Vaniljesnurrer med marcipanremonce (15-20 stk.)
Dej:

35 g. gær
4 dl. sødmælk
150 g. smør
2 spsk. sukker
1 æg
Hvedemel
 
Marcipanremonce:
150 g. blødt smør
150 g. sukker
150 g. groftrevet marcipan
3 spsk. vaniljesukker
1 spsk. vaniljeessens
 
Kom smør og mælk i en lille gryde og varm det op til smørret er smeltet.
Lad det køle af til det er stuetemperatur.
Smulder gæren i en skål og kom væsken ved. Rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker og æg.
Kom hvedemel ved og ælt dejen til den er glat, blød og smidig. Den skal æltes godt.
Lad den hæve lunt og tildækket 1 time.
Imens laves remoncen. Pisk alle ingredienserne sammen til en helt ensartet og blød masse, enten på røremaskine eller med en håndmixer.
Ælt hurtigt dejen igennem og rul den så ud til en retangel.
Smør remoncen ud på hele retangelen og fold den så sammen på midten.
Skær 15-20 strimler. Skær hver strimmel næsten helt igennem og sno de nu 2 små strimler tæt sammen. "Bind knude" på dem og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket 45 min.
Pensel dem med sammenpisket æg og drys med en smule sukker.
Bag dem i 15 min. ved 200 grader.

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Når der skal så meget smør i en dej, får man et meget bedre bagværk, hvis man smuldrer smørret i det meste af melet i stedet for.
Elsebeth

MissMuffin sagde ...

Elsebeth, det er da en smagssag.. Jeg synes det er for besværligt, så jeg synes, at denne metode er den bedste.. De blev rigtigt gode, så hvorfor gøre det mere besværligt for sig selv:)

Bitten sagde ...

Jeg vil gerne understrege, at det er noget af det bedste bagværk, jeg i mit liv har smagt! Syntes de var vanvittigt lækre :)

MissMuffin sagde ...

Bitten, det var noget af et kompliment- tak:)

Line sagde ...

Da jeg så billedet fik jeg bare med det samme lyst til at lave dem. De ser SÅ fine og lækre ud! :)

Anonym sagde ...

Hvor ser de fantastiske ud. De må prøves. Ligger du ikke opskriften på dine blåbærcrumble ud. Så ville jeg blive super glad

MissMuffin sagde ...

Anonym, de er ganske lækre, især nybagte!
Jeg håber, at du har fået bagte de der Blueberry Crumb Bars:)

Bitten sagde ...

Jeg vil gerne tilføje, at de klart er bedst friskbagte - men også virkelig gode dagen efter, hvis man lige giver dem en hurtig luner i mikroovnen ved lav effekt :)