onsdag den 20. juni 2012

Vaniljeolie

Vanilje er et skønt krydderi, som mest bruges i det søde køkken. Den kan nu sagtens bruges i det salte køkken også, fx. i salatdressinger!
Denne skønne olie kan bruges på salater eller til stegning af fx. kylling, som vil få et dejligt twist af den smagfulde vanilje. Prøv den:)
Her en af dagene kommer der en opskrift på en lækker salat, hvor den passer perfekt til.
Opskriften på olien er fra "Mad til Mange" af Camilla Zarah Lawes.

Vaniljeolie (1½ dl.)
1½ dl. god rapsolie
½ vaniljestang

Kom raspolien i en lille flaske eller et lille glas med låg.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både vaniljekorn og den tomme stang i olien.
Ryst den godt sammen og den er klar til brug.
Olien bør omrystes inden brug, så de lækre vaniljekorn fordeles.

2 kommentarer:

Marian N. Larsen sagde ...

uhmn jeg ELSKER også vanilje - min favorit er som pulver! Det lyder skønt med en home made vaniljeolie! haps!

MissMuffin sagde ...

Marian, og denne olie er jo super nem at lave og smager så godt, så den er lige til at lave på ganske kort tid:)