søndag den 4. marts 2012

Grilled Chicken Kebabs with Meyer Lemon Salsa

 Efter et stykke tid med alt for lidt grøntsager og alt for meget usundt skal det være slut, så køleskabet og frugtskål er proppet med masser af sprøde og sunde sager.
Morgensmoothien skal på menuen igen og så vil jeg til at spise noget mere salat til frokost, for jeg er jo ofte hjemme til lige at bakse en sammen.

Efter en lang dag på arbejde orkede jeg næsten ikke lave mad, men heldigvis tog jeg mig sammen, for det smagte rigtig dejligt.
Opskriften er med kraftig inspiration fra A Farmgirl's Dabbles, men med mine egne mængder og justeringer.
Kødet blev rigtig mørt og havde en skøn smag, der passede godt sammen med den friske salsa. Dertil fik vi små, halve kartofler stegt sprøde i ovnen og en blandet salat. En dressing med fx. lidt mynte kunne være godt, men jeg savnede det nu ikke.

Grilled Chicken Kebabs (5 små spyd)
2 store kyllingebryster
1½ dl. yoghurt naturel
½ bdt. koriander
1 fed hvidløg
½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. gurkemeje
salt, peber
5 træspyd

Bland yoghurt, koriander, hvidløg, spidskommen og gurkemeje. Kør det godt sammen i en blender.
Smag til med salt og peber.
Skær kyllingen i mundrette bidder og vend den sammen med marianden.
Lad det trække ved stuetemperatur i ca. 20 min.
Imens kommes træspydende i vand- det forhindre, at de brænder under stegningen.
Træk kødet på træspyd og steg dem gyldne og sprøde på en grillpande eller havegrillen.
Serveres med det samme.



Salsaen var en sjov, syrlig sag, der smagte overraskende godt.
Man skal selvfølgeligt kunne lide den sure smag, men det kan vi også godt.
Jeg havde ikke frisk chili, så jeg gav den lidt chilipulver og det virkede fint.

Meyer Lemon Salsa
2 citroner
2 forårsløg
1/4 agurk
1/4 tsk. sukker
en smule chilipulver.

Skræl citronen og del den i både. Fjern de hvide hinder, for de er bitre. Kun frugtkødet skal bruges. Se evt. denne guide.
Snit forårsløgene fint.
Fjern kernerne fra agurken og hak den fint.
Blad citron, agurk og forårsløg.
Smag til med sukker og chili.
Den må gerne stå og trække lidt inden den skal bruges.

9 kommentarer:

Bitten sagde ...

Det lyder helt vildt godt!
Opskriften er hermed gemt til inspiration.

MissMuffin sagde ...

Bitten, det smagte også rigtig godt og sundt:) Udover korianderen skal der jo heller ikke noget specielt i.

Linebinevaskemaskine sagde ...

uf det ser godt ud! ud over gurkemejen har jeg vist det hele :) Daniel vil garanteret godt spise det.

MissMuffin sagde ...

Line, den kan du jo heldigvis finde i de fleste større supermarkeder:) Det tror jeg også godt, at Daniel vil. Kristian spiste det hvertfald og synes det smagte godt:)

anse sagde ...

det lyder helt vildt lækkert. men jeg er lidt skeptisk omkring den der chutney, sidst jeg lavede en med agurk koriander, og andre ting jeg ikke lige kan huske, synes jeg ikke det blev helt så godt.. men de der spyd de skal prøves. kylling er ihvertfald taget op af fryseren nu.

MissMuffin sagde ...

anse, måske det kan være korianderens skyld?
Det lyder mærkeligt, men nogen har åbenbart et gen der gør, at frisk koriander smager lidt af sæbe- det fortalte Newyorkerbyheart mig! Det smager nemlig også af sæbe i min mund, men så snart det er tilberedt er det ikke noget problem.
Salsaen er selvfølgeligt ret sur, men vi spiste den ovenpå salaten og det smagte rigtig godt..

anse sagde ...

hmm tja, kan da godt være. men normalt elsker jeg friske koriander? min mor har altid brugt det rigtig meget i madlavningen.. men ja kan jo godt være det var i den sammenhæng jeg ikke var vild med det..

MissMuffin sagde ...

Hvis du er vandt til at spise det, så er det ikke det, der er problemet hvertfald:)

Anonym sagde ...

Det var godt nok et fint stel, det gule med blomsterne :-) mit farmor har et magen til, som hun er ved at smide ud. Det er da så ærgeligt! Vh Marie Louise