onsdag den 30. november 2011

Indbydende Italienere

Jeg fik godt nok bagt en omgang Madpakkestykker i søndags, men af en eller anden grund fik jeg ikke ret mange ud af portionen. Derfor måtte der igen bages.
Valget faldt på disse italienske brød fra "Byens Bedste Brød" af Rikke Gryberg.
De blev bare rigtigt lækre og sprøde, men en dejlig sej krumme! De kunne måske godt smage af lidt mere, men næste gang vil jeg prøve at tilsætte noget revet gulerod..
 Jeg fik kun 6 boller ud af portionen og ikke 10-12 som opskriften sagde, men jeg lavdede dem også ret store, så de lige passede i størrelsen til vores madpakker.

Der skulle lige ha været et par snit i brødets overflade, men det glemte jeg, så de blev ikke helt så pæne, men skidt med det:)
Dejen lavede jeg igår og så hævede den natten over i køleskabet, så de tager lige et døgns tid at lave..

Indbydende Italienere (ca. 6 stk.)
20 g. gær
4 dl. vand
1 tsk. salt
1 tsk. honning
1 spsk. olivenolie
50 g. rugmel
200 g. fint durrummel
250 g. italiensk hvedemel (Tippo 00)

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning og olivenolie.
Tilsæt herefter rugmel og durrummel.
Ælt hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er glat, fast og elastisk. Den skal æltes rigtig godt og rigtigt længe.
Smør en skål med en smule olivenolie, kom dejen heri og dæk med husholdningsfilm.
Stil dejen i køleskabet og lad den hæve til næste dag.
Tag dejen ud af køleskabet og del den i 6 stykker. Form hvert stykke til en aflang og lidt flad bolle.
Rul dem herefter i durrummel.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket i 2 timer.
Skær evt. 2-3 snit i overfladen på hver bolle hvis du synes.
Bag dem 12-15 min. ved 230 grader. Lad dem køle helt af på en bagerist.

tirsdag den 29. november 2011

Andebryst med perlespelt, svampe og æbler

Lige for tiden er jeg ret vild med and! Det er så dumt, at vi kun spiser det her i november og december. Næste gang jeg falder over andebryster på tilbud må der hellere ryge nogle stykker i fryseren! Noget, som jeg også er ret vild med for tiden er salater med perlespelt eller andre kerner. Det er så nemt at gøre spændende og mætter rigtig godt- bonus er, at der altid er noget til madpakken også!
Denne salat er fra BoligLiv nr. 11/2010. Det eneste jeg vil ændre til næste gang er, at jeg kun vil bruge et æble, for jeg synes det var lidt for dominerende med 2.
Vi fik også noget frisk babyspinat dertil, for vi havde noget der skulle bruges.

Andebryst med perlespelt, svampe og æbler (2-3 pers.)
2 andebryster
1 dl. hønseboullion
salt, peber, olivenolie
1-2 æbler
250 g. svampe
1 rødløg
2 spsk. smør
3 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. brun farin

Tilbehør:
Kogt perlespelt
Lidt babyspinat


Varm ovnen op til 180 grader.
Rids skindet på andebrysterne og krydr med salt og peber.
Brun dem på begge sider i lidt olivenolie. Læg dem i et lille ildfast fad og hæld boullionen ved.

Steg dem i ovnen i 15-20 min.
Halver æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde både.
Rens svampene og skær dem i skiver.
Pil løget og skær det i tynde skiver.
Varm halvdelen af smørret op på en pande og svits løgene heri. Når de er ved at være bløde tilsættes svampene. Lad dem stege med et minuts tid.

Tilsæt balsamico og lad det fordampe. Vend brun farin. Når det er smeltet tages svampe-blandingen af panden og holdes varm.
Varm resten af smørret op på en pande og steg æblerne heri, til de er møre, men ikke alt for bløde.
Vend æblerne samen med svampeblandingen.
Server andebrysterne og svampeblandingen sammen med den kogte perlespelt og lidt babyspinat.

Mere julepynt...

Til sidst lykkedes det jo mig at finde en trolsgren, som nu hænger i det ene hjørne af stuen og agere "juletræ". Sån et er der overhovdet ikke plads til, men så er sån en gren her også fin til at udstille pynten på.
Her på billedet hænger der nogle små glaskugler (mine favoritter), nogle små klokker/blomster i hvid porcelæn, en engelvinge og et par sølv-fugle med hale af fjer.
Siden hen er der også tilføjet en smule prismer og lidt andte glimmerstads.
Dagen idag bliver laaaang med vejledermøde, gruppearbejde og 2 forelæsninger, men det skal jo gå. Imorgen kan jeg så holde tidligt fri i stedet og det bliver jeg nød til for at kunne få alting til at hænge sammen!
Jeg fik mig taget sammen til at komme til yoga igår, hvilket jeg ikke har været så meget på det sidste. Min "gamle" krop knirkede og knagede virkeligt, men hvor føles det bare godt bagefter! Så mon ikke jeg klarer en lang, hård dag...

mandag den 28. november 2011

Lakket til:)

 Line reklamerede på vores facebook-gruppe, da Nice Hair havde tilbud på Essie neglelak.
Alle blev solgt til 28 kr. imod de normale 99 kr. Det var altså billigt og hurtigt sprang et par af pigerne fra gruppen med på vognen, så vi fik bestilt en hel del. Faktisk bestilte vi 3 piger for 755 kr, men der var så også andet en neglelak med!
Jeg har før handlet hos Nice Hair og mine varer er altid kommet rigtig hurtigt, været pakket rigtig godt ind og så er priserne rimelige, især i forhold til frisørenes- og så er deres fragt kun 29 kr.
 Jeg bestilte 5 lakker og kom derfor af med omkring 140 kr. Det synes jeg er ok. Det var de lidt mørkere farvere, som jeg gik efter, for min samling består efterhånden kun af de helt lyse pasteller og det er for kedeligt her til vinter.
Farverne blev bestilt lidt i blinde, for jeg kendte ikke lige nogen af dem i virkeligheden og det snyder jo noget på billeder..
Hjem til mig kom; "Rock Star Skinny", "Mink Muffs", "Fishnet Stockings", " Angora Cardi" og "Soiree Mauve". De sidste 2 ligner hinanden meget i farven, men den ene er mørkere og mere lilla.
Jeg er hvertfald godt tilfreds, så nu er jeg spændt på at få den prøvet!

Mandag morgen...


Så er det slut med weekend endnu en gang:(
Jeg har heldigvis nået en hel masse; lektier, rengøring, jule-pyntning, lavet peberkagedej (som endnu ikke har nået at blive bagt), indkøb, tøjvask, bolle-bagning, tid til hygge med Kristian og en dejlig frokost med blogger-pigerne igår.
Jeg tror, at vi kom hele gennem stormen igår, men jeg havde så også fjernet krans og krukke fra trappen og tapet postkassen til- den klapre altid sån! Der røg hvis nogle enkelte tagsten på huset, men det gør der altid i det her vejr! Det er heldigvis ikke mit problem!
Nu venter endnu en skoledag forude og jeg ved allerede nu, at det bliver en af de lange og lidt hårde, for vi har rigtig meget gruppearbejde at ta fat i:)

søndag den 27. november 2011

Skøn eftermiddag i godt selskab..

Jeg er lige kommet hjem efter en skøn middag hos Camilla sammen med Kristine, Line og Bitten:)
Tror nu nok, at stakkels Emma ville ha været glad for, at jeg var blevet hjemme, så hun ikke var alene. Det her stormvejr er vidst ikke lige noget for en gammel dame som hende, for hun virker temmeligt glad for at vi nu putter sammen i den gode stol mens det river og rusker uden for. Der er meget lydt her hvor vi bor, så det lyder voldsomt, når naboernes skraldespande og andre ting flyver rundt udenfor..
Camillas skøre hund Coco elsker til gengæld blæsevejret og var helt vild for at komme ud og fange blade!


 Hos Camilla fik vi en rigtig dejlig og traditionel "Sunday Supper" og nøj som det smagte- måtte til sidst spænde bukserne op, for jeg var da ved at revne!
Saftigt, stegt kylling, virkeligt sprøde kartofler, yorkshire puddings, sauce og så gulerødder og rosenkål i honning og krydderurter. Det var SÅ godt!
Normalt undgår jeg rosenkål, men de smagte faktisk rigtig godt!

Til dessert fik vi sticky-cake. Super lækker kage, der smagte lidt af brunsviger- "bare uden alt den trælse dej", som Line så smukt fik sagt:)
Kagen var klistret, blød, lun og smagte lidt af jul.
Kagen blev serveret med en varm karamelsauce og iskold vaniljeis. MUMS!
Smukke Victor var også hjemme og fik rigtig charmet hele selskabet med sine store blå øjne:) Camilla havde sørget for rigeligt med julemusik, så der blev hygget igennem.
Dermed er endnu en hyggelig dag tilbragt sammen med de dejlige damer og det er bestemt ikke den sidste. Hvor er det bare dejligt med sån en flok nye veninder, der også deler passionen for at blogge!
Næste gang må det blive min tur til at være værtinde!

KUP#3: Adventlys

I Føtex i Nørresundby har de idag sat deres adventlys ned til 20 kr. pr. pakke- de øverste ga jeg selv 60 kr. for for et par uger siden!
Nu købte jeg så 2 pakker idag. En pakke til at skifte ud med undervejs i julemåneden, så kransen holder længere og en pakke helt amindeligt hvide til kransen næste år.
Så hvis du ikke er nået så lang min din adventsdekoration, så er det nu du skal i Føtex og hamstre billige lys:)

PS: Når du alligevel er i Føtex, så har de 500 g. mandler til 35 kr:)

En lille smule jul..

Min jul er sølv og hvid, mend et lille bitte strejf af guld og rød.
Guld og rød er også for mig de ultimative jule-farver, men herhjemme, hvor alt nærmest er i hvid, creme og brunt, så "larmer" rød altså bare for meget.
Jeg fik pyntet op til jul igår. Ikke noget vildt, men lidt skal der altså til!
Troldhasselgrenen fik et drys "sne" og blev pyntet med lidt pynt og adventdekorationen blev lavet. Ynglings-nissen(den eneste nisse herhjemme!) kom op på hylden og julesokken kom frem. (man har vel lov at håbe:))
Jeg havde noget svært ved at finde en troldhasselgren i Aalborg, men fandt et lidt sølle eksemplar til 70 kr. i Bilka. Idag havde Kvickly dem så til 60 kr. og i en rigtig god størrelse. ØV! føler mig lidt snydt, haha..
Min første søndag i advent byder først på lækker morgenmad med Kristian og senere skal jeg spise frokost med de dejlige blogger-piger! Skøn søndag!
Først skal jeg dog li ha ordnet vasketøj, ha hentet en pakke fra GLS, røre en bolledej sammen og i Føtex efter billige mandler.
Nå ja, og så havde Kristian li glemt at fortælle, at der kommer gæster kl. 10! Så jeg skal også lige nå at bage nogle blåbærmuffins!
Go' søndag!

lørdag den 26. november 2011

And i Appelsin

Normalt er jeg ikke særligt vild med Camilla Plum. Hun er ligesom lidt for grov og lidt for snusket, men alligevel er hun lidt sej. Hun er hvertfald sig selv!
Aftensmaden idag blev fra hendes kogebog "Jul" og smagte rigtig skønt. Det er virkeligt tung og solid kost, men det mætter og varmer rigtig godt på sån en våd og blæsende dag som idag. Heldigvis levnede vi, så der blev en portion til fryseren til en travl dag.
Selvom fennikel og bladselleri normalt er grøntsager jeg går uden om, så smager de rigtig godt i sån en sammenkogt ret som den her, så det skal man ikke lade sig skræmme af!
Vi fik kartoffelmos til, men ris eller ovnfritter vil også smage rigtig godt.
Jeg lavede en del om i opskriften, men her kommer den som jeg fik den lavet:

And i appelsin (2-4 pers.)
4 andelår
2 store løg, hakkede
3 fed. hvidløg, presset
2 stængler blegselleri, i skiver
1 fennikel, i tern
3 dåser flåede tomater
2 laubærblade
1 spsk. spidskommen
1 spsk. groft salt
Saften af 1 appelsin
peber, olivenolie

Varm olivenolie op i en stor gryde og brun andelårene heri.
Tag andelårene op og stil dem til side. Sauter løg, hvidløg, bladselleri og fennikel et par minutter til de er bløde. Tilsæt spidskommen og herefter andelårene.
Hæld tomaterne over- hvis det ikke er nok til at dække lårene, så spæd op med vand.
Kom laubærbladene ved.
Lad det simre i omkring 1-1½ time med låget skråt på gryden. Rør et par gange i det undervejs.
Smag saucen til med salt, peber og appelsinsaft.
Er den for tynd tages lårene op og saucen koges ind ved kraftig varme til den ønskede konsistens er opnået. Smag herefter til med appelsinsaft, salt og peber.
Server sauce og andelår med det samme sammen med kartoffelmos, ovnfritter eller ris.

Adventskrans 2011:


 Imorgen er det jo 1. søndag i advent, og så adventsdekorationen skal jo være klar.
Derfor har jeg lavet min idag.
Sidste år lavede jeg også en dekoration med friske blomster, der faktisk holdt sig rigtig flot gennem hele december. I år har jeg også lavet en med friske blomster, men den er bare blevet med mere pynt.
Jeg er SÅ tilfreds med den og synes selv, at den er blevet rigtig flot.
Det er en dyr måde at lave adventsdekoration på- den her har nok kostet mig omkring 300 kr- men så har jeg også købt nogle virkeligt flotte og store roser og nogle lidt dyre lys. Til gengæld køber jeg så heller ikke blomster hele december, hvilket jeg jo plejer at gøre hver uge, så det kommer til at gå nogenlunde lige op.
Måske skal nellikerne udskiftes undervejs(måske med nogle i en anden farve:) ), men roserne tørrer bare ind og det ser også pænt ud.
Den holder godt, hvis man gider vande den- jeg brugte en tragt til at fylde vand i kransen med og en forstøver til at vande mosset med.

Hvis du kunne tænke dig at lave noget tilsvarende kommer der her en "opskrift"

Materialer:
Et stort, flot fad.
En oasiskrans med platicbund
4 lys på spyd
Rensdyrlav (det hvide mos)
Et bdt. buskbom
10 store, hvide roser
10 limegrønne nelliker
6-8 små grene med lærkekogler
ståltråd og en saks.

Start med at gennemfugte oasiskransen; fyld håndvasken med vand og kom oasiskransen heri. Lad den suge al den vand den kan,
Sæt den herefter på et fad
Placer lysene på kransen og sørg for at de står godt fast.
Stik nogle små grene buskbom ind lang kanten af kransen- både udvendigt og invendigt- brug ca. halvdelen af buskbommen. Det skal bare sættes lidt tilfældigt.
Beklæd hele oasiskransen med mos ved at hæfte det fast med ståltråd. Klip små stykker ståltråd af og fold dem som en bue, som du så hæfter mosset fast med. Sørg for at bruge rigeligt mos, især langs den nederste kant, for når det tørrer ud "krymper" det.
Klip roserne skråt, så der er ca. 2 cm. stilk. Placer 2 roser ved hvert lys. Klip også nellikerne så der er 2 cm. skrå stilk tilbage. Placer dem mellem roserne.
Placer de resterende 2 roser og 6 nelliker som du nu synes imelem hvert lys- der må godt sidde nogen på indersiden af kransen.
Stik buskbom ned mellem blomsterne og langs kanten som du nu synes.
Til sidst placerer du de små grene med lærkekogler i kransen.

fredag den 25. november 2011

TIP#3: sweet paul

Kender i sweet paul? En norsk fyr laver det her flotte og gratis online-magasin, som er fyldt med lækker mad og fine indretningsideer.
Bladet ligner fuldstændig de "professionelle" og der er mange gode ideer og opskrifter. Jeg har lidt svært ved at se hvor ofte det udkommer, men det ser ud til at udkomme 4 gange om året.Lige nu er jule-nummeret tilgængeligt hvertfald!
Der er også nogle af de gamle udgaver tilgængelige på siden, så der er meget god og gratis læsning lige til at hente ned på Ipad'en eller PC'en:)
Bloggen er helt sikkert også værd at holde øje med, for der kommer løbende opskrifter og flotte billeder og så har den også en meget lang link-liste hvis man er ude efter mere inspiration.

Fredag og forberedelser..

Endnu en studie-hjemme-dag er der i denne uge og det passer mig meget fint.
Da jeg stod op kom jeg i tanke om, at jeg vidst kunne nå et Pilates-hold, så efter en hurtigt omgang morgenmad smuttede jeg ned for at træne. Det har ellers ikke været meget jeg har fået trænet og det er skide irriterende. Det er som regel bare altid det, som jeg vælger fra frem for andet... Det må jeg få lavet om på!
På vejen hjem nåede jeg lige forbi Føtex og torvet- om fredagen er der torvedag i Nørresundby, men jeg når det sjældent og derfor plejer jeg at ta ind til byen lørdag. Så jeg fik lige provianteret til weekenden. Har bestemt mig for, at der officielt er jul herhjemme imorgen, så vi skal selvfølgeligt have noget med and og appelsin og andre gode sager:)
Resten af dagen skal gå med lektier og rengøring!
Har jeg tid og overskud, så har jeg også sager på lager til nogle små projekter i køkkenet, men nu må vi se:)

torsdag den 24. november 2011

Asiatisk nudelsalat med kødboller

Aftensmaden igår blev en dejlig krydret og lidt anderledes salat med nudler og kødboller.
Opskriften er fundet hos Mode med Mere, men med mine egne ændringer. Det smager super godt og gav gode rester til madpakken! Selv Kristian synes vidst godt om den.
Jeg tilsatte også lidt granatæble, for jeg elsker virkeligt de syrlige kerner. Lige nu er granatæblerne også forholdsvis billige, så der bliver spist en del herhjemme.
Den er lidt besværlig at lave, for der kommer gang i en del skåle og gryder undervejs, men den er bestemt ikke svær.

Asiatisk Nudelsalat med kødboller (2-3 personer)
Kødboller:
400 g. hakket svinekød
1 stort fed hvidløg, presset
1 lille bdt. basilikum, finthakket
1 æg
2 spsk. mel
salt
Dressing:
1/4 dl. sukker
½ dl. soya
sesamfrø

Salat:
150 g. nudler
2 håndfulde salatblade
½ rød peberfrugt, i tern
2 forårsløg i ringe
2 gulerødder i tern

Dressing:
saft af 1 lime
1 tsk. sukker

Start med at lave kødbollerne. Rør alle ingredienserne til farsen sammen. er den for blød skal den have en smule mere mel.
Form den til små kødboller på størrelse med en goldbold. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 min. eller steg dem på en pande.
Lav herefter dressingen til kødbollerne; kog soja og sukker sammen, til sukkeret er smeltet og det bliver en smuke tykt.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Når de er færdige skylles de under den kolde hane et øjeblik, så de ikke klistre sammen. Klip/skær dem evt. i mindre stykker.
Rør dressingen til salaten sammen ved at blande limesaft og sukker. Rør til sukkeret er opløst. vend alle ingredienserne til salaten sammen med dressingen og anret det i dybe skåle eller et stort fad.
Når kødbollerne er færdige vendes de i soya-dressingen og sesamfrø.
Anret dem ovenpå salaten og spis med det samme.

onsdag den 23. november 2011

Moskrans

Jeg er ikke begyndt at jule endnu- først på lørdag går det løs.... men jeg er begyndt at forberede mig:)
Idag har jeg lavet denne krans af mos, som er lidt svær at fotografere af en eller anden grund, for billederne vil bare ikke blive skarpe! Har virkeligt dårligt kamera-karma for tiden!
Kransen er lavet efter en ide fra det nyeste nummer af Isabellas og jeg er faktisk ret godt tilfreds med den. I bladet havde de godt nok også brugt så noget "spansk mos", som så rigtig fint ud, men det gad jeg altså ikke til at købe, når der nu var så meget flot og forskelligt at finde i skoven. Nu hænger den som den er på vores hoveddør, men jeg tror lige den skal have et fint bånd og måske et par grene miselten, kritstjørn eller et par kogler, så den er klar til jul:)
Jeg havde egentligt klippet et par lange efeu-grene til at vikle omkring, men de var for tykke, så det virkede ikke helt efter hensigten. Det kunne ellers også se fint ud!
Det eneste man skal bruge er en halmkrans, noget tynd ståltråd og så nogle gode totter mos.. Den kan også ligges på en fad og laves til adventdekoration, men så tørrer det noget ind...

I eget tempo..

Vi har studie-dag hjemme idag og det er bare skønt.
Har altså lidt svært ved at vænne mig til studie-livet. Det med lektier og gruppearbejde tiltaler mig virkeligt ikke!

Så sån nogle små pauser som idag er dejlige.
Formiddagen skal bruges på at lave lektier, for de forsvinder desværre ikke af sig selv!
Det er bare om at blive færdig, så der bliver tid til afslapning og de lidt mere sjove projekter. Det kribler i mig for at komme igang med julepyntningen, så jeg har et kreativt projekt, som jeg gerne vil ha tid til at pusle med:)

Nå ja, og en enorm bunke tøj der skal stryges- lavede ellers et væddemål med Kristian, som jeg var sikker på at vinde, men så tabte jeg:( Øv....

tirsdag den 22. november 2011

TEST: Rosendahl Grand Cru skærebrætter



I sidste uge hentede jeg en meget fin pakke fra Rosendahl.
Jeg har fået lov til at teste (og beholde) hele deres nye serie af skærebrætter i bambus.
Normalt er Rosendahl måske ikke helt min stil, for det er meget stilrent, men de her skærebrætter kan jeg rigtig godt li. Træet er super flot og det er jo ikke til at stå for. Desuden er bambus et bæredygtigt og meget slidstærkt materiale og den tanke kan jeg jo godt li.
Jeg har fået en stort skærebræt, et lille skærebræt, et ostebræt, 2 små smørebrikker og en serveringsbakke, men jeg har ikke nået at afprøve det hele endnu.
Det jeg har testet er jeg dog ret begejstret for. Brætterne virker solide og tunge, så de smutter ikke når man bruger dem. Det flotte udseende er også et plus, for de kan sagtens bruges til servering også. Ostebrættet, smørebrikkere og serveringsfadet kan også sagtens bruges til andet end servering, måske med nogle lys på, for et flot og råt look. De små smørebrikker kunne også bruges til borddækning til kuvertbrød.
Min favorit er helt klart ostebrættet! Det er super flot, en tilpas størrelse og har små skridsikre dutter nedenunder. Det kunne jeg sagtens ha fundet på at købe selv/ønske mig selv, for jeg er allerede ret forelsket i det- det er også det, I ser på billederne:)

Rosendahls bambus-serie får 5 store stjerner ud af 6.
Serien er smuk, solid og til rimelige penge- når det er sagt, så kunne jeg ikke selv finde på at købe et skærebræt til 399 kr. og derfor kniber det med den sidste stjerne:)

Film: Breaking Dawn

Da alle veninderne ævlede løs om Twiligt var jeg noget skeptisk, for sån noget vampyr-halløj var altså ikke lige mig. Så skete der så det, som så tit sker; de fik mig alligevel til at ta en bog med hjem og så var jeg solgt ligesom så mange andre. Ok, jeg synes hvertfald det er en god, letlæselig og hyggelig historie, som sagtens kan underholde mig, men der findes nok noget, som jeg hellere vil læse.
Det irriterer mig altså også lidt, at Bella tit fremstår som en smule uintelligent/langsom og så synes jeg altså ikke, at hverken Edward eller Jacob er lækre. De er bare nogle store drenge- så heller noget Geoge Clooney eller andet aldrende kød til mig, haha!
Breaking Dawn var god nok. Super flot lavet og overraskende tæt på historien fra bogen, hvilket ellers kan være en sjældenhed. Synes dog, at det er lidt irriterende, at filmen er delt i to, men på den ande side ville den blive alt for lang hvis det hele sku med.
Så kan man li Twilight og vampyrer, så er det en god film:)

mandag den 21. november 2011

Sallings Julefrokost


Min Iphone tager desværre ikke så tydelige billeder, så der var kun det her ene fra Sallings Julefrokost i lørdags, der blev nogenlunde skarpt. Ville ellers gerne ha vidst jer flere billeder, nu hvor I spurgte.
Vores bord var dækket med de her store honninghjerter som bordkort og så bestod pynten af gran, kogler, masser af marengs med glimmer og flere små honninghjerter. Desuden havde jeg lavet lysestager af nogle store boller, som jeg udhulede og fyldte med ler, så lyset kunne stå fast. Rundt i kanten blev der så pyntet med mos og små, røde marcipanhjerter.
Synes selv, at det meget fint og elegant, men vi vandt desværre ikke- dommerne var 2 mænd og de faldt selvfølgeligt for de smagsløse, men sjove løsninger. Som fx. slagterne, der havde den klammeste bordpynt; et stort ÆGTE grisehoved med nissehue, ÆGTE grisefødde i urtepotter med rødlakerede negle og lysestager med røde pølser. Temmeligt grimt og lidt ulækkert, men rigtig godt fundet på:)
Det var en super fin fest med ok mad, fri bar og i godt selskab med de søde Salling-piger. DJ'en og bandet var dog temmeligt ringe og der var selvfølgeligt også nogen, som ikke kunne administrere den fri bar..
Jeg var et hurtigt smut i Gaden med Nicole og lå i min seng kl. 4, så det var en god, lang aften:)

MissMuffins Pizzasnegle

Det eneste jeg fik taget mig sammen til igår var at ordne vasketøjet og så bage nogle pizzasnegle til madpakkerne.
Jeg brugte samme dej, som til Grove Pølsehorn og det fungerede rigtig fint. Var man nu super overskuds-agtig, så kunne man lave dobbelt portion og så lave både pølsehorn og pizzasnegle, så der var til fryseren.

Man kan jo komme alverdens fyld i, men de her blev med tomatsauce, peperoni, ost og oregano. I madpakkerne får vi så masser af gnavegrønt med; gulerødder, peberfrugt, tomater og agurk.
Billederne blev ikke så gode, så det er jeg lidt træt af. Det er ikke nemt at ta ordenlige billeder længere:(

MissMuffins Pizzasnegle
 (14-15 stk.)
25 g. smør
5 dl. mælk
50 g. gær
3 tsk. sukker
2 tsk. salt
200 g. grahamsspeltmel
400-500 g. hvedemel

Fyld:
1½ dl. tomatsauce
½ pk. peperoni i skiver

ca. 150 g. revet ost
½ tsk. oregano

Smelt smørret og lun mælken heri. Når væsken er lillefingervarm hældes den i en skål.

Smuldr gæren heri og rør det godt sammen.
Tilsæt salt, sukker og grahamsspeltmel og rør godt.
Rør hvedemelet i lidt af gangen og ælt til, at dejen er eleastisk og stadig en lille smule klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Rul dejen ud til en aflang firkant. Smør den med tomatsauce- helt ud til kanterne! Fordel peperoni og revet ost over og drys med oregano.
Rul nu retangelen sammen til en aflang pølse, så stramt som muligt. Med en skarp kniv skærer du ca. 2 cm. tykke skiver af pølsen, så du får 14-16 snegle.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad efterhæve lunt og tildækket i ca. 30 min.

Bages ca. 15 min. ved 200 grader
Lad dem afkøle helt. Kan opbevares i køleskabet 2-3 dage eller fryses.

søndag den 20. november 2011

Gaveindpakning


Jeg er allerede godt i gang med at købe julegaver- jeg er faktisk halvvejs. Resten ved jeg godt hvad skal være, med undtagelse af Kristians, som evigt og altid volder problemer!
Alle mine pakker bliver pakket ind af mig selv, for jeg hader butikkernes indpakning. Det er så få steder, at den er værd at snakke om og ikke er letgenkendelig!
Indpakningen er en del af det, at få en gave, så jeg gør mig altid umage med pænt papir, silkebånd og gerne en lille ting som en slikstok, glansbilleder, en lille klokke, en roset, en hjemmelavet silkeblomst, flotte gavemærker, kogler, en sjov knap, kanelstænger eller hvad jeg nu lige har. Det ser også super sødt ud hvis man pakker ind i først silkepapir og så cellofan.
Det tar ret lang tid, så jeg gør det også løbende, for ellers ville jeg få travlt til sidst!
Pakker du selv ind?

lørdag den 19. november 2011

Et lille smugkig...


Aftenen igår gik med at lave de sidste forberedelser til Sallings store julefrokost i aften.
Der er en konkurrence om at dække det flotteste bord, der både skal afspejle jul og afdelingens sjæl. Så igår var mit badeværelse fyldt med sukkersøde marengs, der skulle have en overhaling med glimmer-dåsen. Men mere kan der ikke afsløres, for sæt nu der sidder nogle slemme konkurrenter der bag skærmen!
Nu vil jeg gøre nordpå til mor. Vi skal ha sendt julegaver til den store møgunge på Grønland, for han kommer desværre ikke hjem til jul i år:( Og så skal vi også lige i skoven, for jeg skal ha samlet mos og kogler til min adventsdekoration, for den bliver lavet næste weekend. Så jeg har en travl dag idag og så regner der oveni købet!
Sån er det, for jeg ved at jeg har det dårligt imorgen, haha..

fredag den 18. november 2011

Øv-dag...

Dagen idag er bar en rigtig øv-dag.
Har simpelthen så meget jeg skal nå, at jeg ikke ved hvordan jeg når det- er hvertfald allerede bagefter og har først nået at indatge min frokost nu her i skrivende stund.
Ellers har dagen stået på indkøb, rengøring, oprydning og lektier.
Lige for tiden synes jeg godt nok, at der er alt for få timer i mit liv, for jeg er hele tiden bagefter:(
Nu skal jeg lige ha spist færdigt, så jeg kan komme ind i Salling og hente bordpynten til imorgen. Vi skal til julefrokost, hvor der er en konkurrence om det bedste bordpynt- kravene er, at det skal afspejle julen og afdelingen sjæl. Så jeg har været kreativ sammen med bagermesteren og udtænkt en plan, så jeg skal ind og hente det sidste, som skal med hjem for at blive færdigt. Håber godt nok, at det bliver flot!

torsdag den 17. november 2011

Og vinderen er...

... Camilla Andersen!
Tillykke Camilla, du har vundet konkurrencen om udstikkere fra Udstikkere.dk!
Så skøn en præmie- jeg er ret misundelig!

Send mig lige en mail, så sørger jeg for, at der bliver arrangeret noget:)

Kokosmakroner



Jeg forbinder altid kokosmakroner med min mormor, som dog påstår, at det aldrig er noget hun har bagt særligt meget- men de gange hun har, må jo så ha gjort indtryk:)
I lang tid har jeg faktisk haft lyst til at bage dem og min kage-glade gruppe var jo selvfølgeligt villige til at spise dem, så nu sku det være!
Super nemme at lave, men det tager lige lidt tid, da de skal afkøle helt inden de dyppes i smeltet chokolade og så skal det have tid til at sætte sig.
Makronerne var nok blevet flottere hvis jeg havde brugt en stor stjernetylle, men havde lige glemt, at den vidst er hjemme hos Lise.
Opskriften er fra Amo's "Den Store Bagebog 2".

Kokosmakroner (ca. 20 stk.)
4 æggehvider
250 g. sukker
1 tsk. eddike
15 g. hvedemel
250 g. kokosmel
150 g. mørk chokolade

Pisk æggehviderne helt stive.
Pisk herefter sukker og eddike i og pisk til, at sukkeret er opløst og massen er som en sej marengs.
Bland mel og kokosmel og vend det herefter forsigtigt i marengsen.
Kom det i en sprøjtepose (med en stor tylle) og sprøjt høje toppe ud på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ca. 10 min. ved 180 grader.
Lad dem køle helt af på en rist.
Når de er helt afkølede smeltes chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
Dyp hver makrons bund i chokolade og læg den på en bageplade med bagepapir indtil de er tørre.
Herefter opbevares de bedst i en kagedåse.


Lidt af makronerne blev pakket i en lille pose, så der var en værtindegave til da jeg var sammen med pigerne fra Handelsskolen:)

Heldige mig..


Jeg elsker at få pakker-  især gratis og uventede pakker:) Lige som den her store bunke fra Rosendahl, som jeg har fået tilsendt, så jeg kan teste dem. Lækkert!
Kan allerede nu sige, at jeg er positivt stemt for indholdet! Mere om det senere, når sagerne er afprøvet og fotograferet i ordenligt lys...
Nu kom pakken en dag, hvor jeg ikke var hjemme, så der lå besked om, at den kunne afhentes hos Danske Fragtmænd i Aalborg. Hold nu op, hvor bor de da bare helt vildt langt ude af Rørdalsvej, nærmest helt derude, hvor man ku forestille sig at verden ender! Godt vi har bil, ellers havde jeg aldrig fået den hentet hjem!
Når vi nu er ved Danske Fragtmænd, så blir jeg altså lige nød til at rose dem! Det er nok ikke et firma jeg forventer at have en masse kontakt med fremover eller havde en masse forventninger om på forhånd, men det er altså lang tid siden, at jeg har fået så venlig betjening- både i telefonen, i receptionen og på lageret blev jeg mødt at søde og venlige medarbejdere. Gid det var sån alle steder man kom:)

onsdag den 16. november 2011

Skovtur..




Kristian har en fridag idag og jeg havde tidligt fri, så det skulle udnyttes med en tur ud i det dejlige vejr. Der er koldt og klart, men alligevel fugtigt, så vi fik en møgbeskidt hund med hjem! Men skidt, hun nød det!
I skoven var træerne vidst lidt forvirret- mange steder så vi, at der var lysegrønne knopper på! De har vidst glemt, at det er november.. Selvom jeg ikke er særligt stor fan af efterår og vinter, så holder jeg alligevel af dage som idag, hvor kulden bider, luften er klar og himlen blå. Flere af den slags tak og ikke alt det tåge og fugtighed!
Eftermiddagen bruges på ren hygge; nutellamad, middagslur til Kristian, tid foran computeren, magasiner, stearinlys og en let snorken fra Emma..
Senere skal jeg ses til en bid mad med de piger, som jeg læste til sekretær sammen med..

tirsdag den 15. november 2011

Flæser

Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at der er ret tøset herhjemme og at jeg bor sammen med en mand, der har en enorm tålmodighed:)
Endnu en tøse-ting er landet herhjemme, nemlig et nyt badeforhæng med flæser! Har kigget på det på H&M's hjemmeside så mange gange og da en af pigerne fra gruppen tilbød, at jeg ku få det med hendes bestilling, så slog jeg til.
Det er virkeligt fint og pynter godt ude på badeværelset! Spørgsmålet er så, hvor længe det bliver ved med at være hvidt!
Nogle gode tips til hvordan sån et holdes pænt længst muligt?


Nu mangler badeværelset bare lige 4 nye greb og det skal altså bare være dem her fra Anne Black!
De er dyre, 75 kr. stykket, men efter at ha set dem kan jeg slet ikke se muligheden i andre. Det så typisk! Måske jeg sku ønske mig dem i julegave...
Har også lige 2 håndklædestænger, som jeg skal ha fundet en til at hænge op og så købte jeg nogle lækre blå håndklæder under Gulduge i Salling.
Badeværelset har nemlig en super irriterende stribe af blå fliser hele vejen rundt, som jo var så moderne for nogle år siden, så den har bestemt de blå og hvide farver..

Grove sandwichboller

Der er virkeligt kommet gang i "bolle-bageriet" herhjemme efter at Kristian er begyndt at ha madpakke med, så jeg er på evig jagt efter nye, gode opskrifter.
Disse boller er fra Magasinet Mad! nr. 3/2011 og er egentligt burgerboller, men det kommer vidst ud på et. Kristian er meget begejstret for dem, så det bliver ikke sidste gang de bages, for de er nemme og relativt hurtige at lave. Ja, og så er ingredienserne også noget, som jeg altid har på lager.. Den eneste ændring er, at jeg har lavet dobbelt portion og så tilsatte jeg nogle hørfrø for sundhedens skyld:)

Grove sandwichboller (8 stk.)
50 g. gær
3 dl. lunken vand
4 spsk. olie
1½ spsk. rørsukker
2 tsk. salt
1 dl. hørfrø
2 sammenpiskede æg
100 g. grahamsspeltmel
60 g. fuldkornsdurrummel
ca. 400-450 g. hvedemel
1 æg til pensling
speltflager til drys

Opløs gæren i vandet og rør sukker, salt, hørfrø og olie heri.
Tilsæt æggene og herefter grahamsspeltmel og fuldkornsdurrummel. Kom melet i lidt af gangen og ælt til, at dejen er elastisk og stadig en smule klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 30 min.
Del herefter dejen i 8 stykker, der trilles til boller og rulles flade med en kagerulle.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket i 30 min.
Pensel dem med æg og drys med speltflager.
Bag dem ved 225 grader i ca. 8 min.
Lad dem afkøle helt på en rist.

mandag den 14. november 2011

MissMuffins Chicken Pot Pie

Tror de fleste amerikanske husmødre har deres egen version af chicken pot pie og nu har jeg også lavet en efter hvad køleskabet rummede:) Det er rigtig varmende og nærende mad, der fylder godt i maven.
Jeg serverede en sprød salat til, så der var lidt til at opveje alle de gode sager i tærterne.
De blev lavet i mine små tærteforme fra Ikea, men se venligst bort fra det noget vanskabte "snefnug", der pryder toppen:)

Chicken Pot Pie (2-3 pers.)
1 pakke kyllingeinderfilet(ca. 200 g.)
1 løg
2 gulerødder
6 store champignon
2 stilke timian
ca. 1/4 dl. fløde
2 spsk. mel
1 pk. fersk butterdej
salt, peber, olivenolie

Hak løget fint og skær gulerødder og champignon i skiver.
Steg løgene i lidt olivenolie til de er bløde og klare. Tilsæt kyllingen og svits det et par minutter.
Kom herefter gulerødder og champignon ved og steg yderligere et par minutter.
Tilsæt timian og det meste af fløden. Pisk mel sammen med en smule fløde og rør det i.
Lad det koge sammen til det er cremet. Smag til med salt og peber.
Fold butterdejen ud og udstik 3 cirkler, der er lidt større end de valgte forme. Smør herefter formene godt.
Fordel fyldet i tærteformene og fold butterdejen over hver form.
Bag dem ca. 15 min. ved 200 grader.

Den smukkeste vase..

Denne fine vase var et af fundene, da jeg i sidste uge var på loppe-tur med pigerne fra gruppen.
Ved nu ikke, om jeg vil kalde den et "loppefund", for jeg synes faktisk at den var lidt dyr, men jeg måtte bare eje den!
Ja, Kristian synes den er frygteligt grim, men det er bare ærgeligt:)
Under vasen er der skrevet "3-11-69, Lis", så mon ikke vasen engang har tilhørt en dame der hed Lis? Den er sån lidt sjov lav og bred, så det er ikke alle slags blomster der kan komme deri- tror den vil være rigtig yndig med hvide hyacinther i:)

søndag den 13. november 2011

Søndagen der forsvandt...

Om søndagen hører der sig en søndagstur til, men pga. arbejde har der ikke været mange af den slags. Idag tog vi til fjorden og var så heldige at "opdage" et nyt sted, der var perfekt til at lufte Emma.
Vejret var desværre ikke så flot som igår, men vi fik alligevel en dejlig lang gåtur, med udsigt til masser af kajakker, sejlskibe og en enkelt af de hurtige.
Resten af dagen er smuldret væk mellem hænderne på mig, for pludseligt er der igen aften og jeg har ikke åbnet en bog endnu. Ja, vasketøjet er heller ikke helt færdigt, men det når jeg nu nok.
Aftenen står hvertfald på et par timers lektier inden det er sengetid!

Og så vil jeg også lige sige "Velkommen!" til min læser nr. 500!!!
De er sååå vildt! Tusind tak til alle jer der følger med:)