fredag den 1. oktober 2010

Hvad skal der serveres...

Jeg får 4 dejlige damer til aftensmad på tirsdag og jeg har ikke rigtig kunne bestemme mig for en menu.
Synes altid det er så svært når der kommer gæster!
Det er de 4 piger fra klassen, som jeg har snakket med under vores 3 skoleophold, så jeg har lovet at ligge hjem til vores afskedsmiddag:)
Tror jeg satser på den sikre løsning med et lille tapasbord med både kolde og lune sager:

  • Tzatiki
  • Hummus
  • Basilikumpesto
  • Hjemmebagte grissini
  • Soltørrede tomater
  • Italiensk skinke
  • Ost
  • Hjemmebagt brød
  • Aubergine-tårnene
  • Bagte figner med mozzarella og parmaskinke
  • Gulerødder i stave, cherrytomater, peberfrugt og vindruer
  • Måske en smule røget laks

Mon ikke det er nok til sån en flok tøser sammen med en flaske kold hvidvin eller 2.
Der er godt nok bare ost i meget af det, så måske jeg finder på noget andet i løbet af weekenden- nogle gode forslag?
Så kan jeg handle det meste lørdag, når jeg smutter forbi lørdagstorvet...
Det hele er nemt nok at lave, men jeg flexer nok en time fra arbejde, for det tager alligevel lidt tid at få det hele færdigt.
Desserten har bragt mig mange kvaler, for den ene af pigerne kan ikke tåle æg og der er æg i rigtig mange desserter som fx. is.
Tror det bliver hjemmelavede chokoladeskåle med sorbet, friske bær og karamelknas på toppen..
Skal bar li teste de der chokoladeskåle i weekenden, om det nu også er så nemt som det ser ud:)

6 kommentarer:

Madame sagde ...

Det lyder forrygende lækkert alt sammen! Ideer jeg tager til mig, når jeg snart skal have pigekomsammen :-)

MissMuffin sagde ...

Madame, det hvertfald nemt og så synes jeg, at det er så hyggeligt at sidde sammen over en masse forskelligt mad og snakke, det giver altid en god stemning- og så er man sikker på, at der er noget alle kan li:)

Hvorfor f..... skal det være så svært? sagde ...

Hej. Man tør da næsten ikke komme med forslag til sådan en ekspert som dig, men jeg vil alligevel fortælle dig om noget jeg lavede i forgårs og som smagte himmelsk.
Grønne asparges koges et halvt minut og skæres i mindre stykker. Store frosne rejer optøes og rejerne og krebs (eller krabbekød) fra en bøtte vendes sammen med asparges i dressing lavet af mayo og cremefraiche i forholdet 2:3, og der smages til med citron- eller limesaft, salt og peber - og dijonsennep med måde. Frisk flute til eller måske ristet toastbrød.
Hav en hyggelig tøseaften.
Hilsen fra Jette

Sandra sagde ...

Det lyder lækkert! Jeg skal ikke noget, hvis det er... ;-)

Mette Vork sagde ...

Hej :-)
En let og lækker artiskokdip:

En dåse drænede artiskokbunde, 1/2 fed hvidløg, salt, peber og et godt skvæt olivenolie blendes RIGTIG godt. Serveres med grissini eller andet brød.

Det smager også rigtigt godt til sådan noget tapas halløj :-)

MissMuffin sagde ...

Jette, ekspert er bestemt ikke!
Jeg elsker bar mad:)
Tak for tippet, det skal helt sikkert overvejes, men uden mayo, for der er æg i:)

Fru H-T, du kommer bar:)

Mette, jeg elsker atiskokdip, men plejer at købe det færdigt.
Måske jeg selv skulle kaste mig ud i en omgang, for det lyder ret nemt!
Tak for tippet!